KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Yanık/yara izi tedavisinde son gelişmeler

    Estetik cerrahide ve tıpta kaydedilen gelişmeler sayesinde günümüzde yanık ve yara izi tedavisinde oldukça ciddi ilerlemeler kaydedildi. Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Cemal Yılmaz, günümüzde bir hayli gelişme gösteren ve teknolojik anlamda da gittikçe yenilenen yanık ve yara izi tedavileri hakkında oldukça faydalı bilgiler verdi.

    Özellikle geniş yanık ve yara izlerini kapatmak için deri nakli ihtiyacının duyulması tedavinin zorlaşmasına neden oluyordu. Ancak gelişen teknoloji sayesinde geniş yanık izlerinin tedavi edilmesi de mümkün hale geldi.

    KÖK HÜCRE İLE YANIK VE YARA İZİ TEDAVİSİ

    Laboratuvarda deri üretiminin yapılabilmesini mümkün kılan teknikler sayesinde derin ve geniş çaplı izleri tedavi edilir. Deri ekleme işlemi büyük yaraların çok daha estetik durmasına yardımcı olsa da yamalama işlemi nedeniyle bazı izler kalabilir. Bu durumda ise kişinin estetik kaygılarının olması muhtemeldir.

    Günümüzde oldukça popüler olan ve dünyada yaygın bir şekilde tercih edilen yağ dokusu enjeksiyonu ile yanık ve yara izleri tedavi edilebilir. Bu tedavide kök hücre ile yağ dokusu oluşturulmasının yanı sıra lazer ile bölgenin yumuşatılması işlemi de yapılır. Tedavi planlamasında öncelik lazer uygulamasıdır.

    Bu uygulama ile bölgede yumuşama sağlanır ve izler tedavi edilebilir düzeye getirilir. Sonrasında ise kişinin kendi kök hücrelerinden elde edilen yağ dokusu tedavi edilecek bölgeye enjekte edilir ve bölgede düzelme sağlanır.

    PRP İLE YANIK VE YARA TEDAVİSİ

    Yara ve yanık tedavilerinin şiddetine göre çeşitli tedavi yöntemleri denenebilir. Bu noktada lazer ile tedaviler oldukça popüler olsa da bu tedavilerin farklı uygulamalar ile desteklenmesi gerekir. PRP tedavisi özellikle erken dönemde yapıldığı zaman yanık ve yara izlerinde yüksek oranlarda başarılı iyileşme elde edilmesine yardımcı olur.

    PRP ile cilt altı dokuya tamir hücreleri enjekte edilerek cildin yenilenmesi sağlanır. Bu uygulamanın yara izinin oluşumunun ilk evrelerinde yapılması sürecin çok daha hızlı ilerlemesinde ve başarılı olmasında yardımcı olur.

    PRP ile yara ve yanık iyileştirme tedavisinde destekleyici uygulama olarak radyofrekans, thulium ya da fraksiyonel lazer tedavileri yapılabilir. Tüm bu tedavilerle birlikte yanık ve yara oluşumuna bağlı aşırı hücre üretimi sonucunda oluşan anormal dokunun ortadan kaldırılması sağlanır.

    Yanık ve yara izi tedavilerinin başarılı olması için tedavinin doğrudan doktor tarafından uygulanması çok önemli. Kişinin kulaktan dolma bilgiler ile müdahale etmemesi, halk arasında yaygınlaşan ilgili bölgeye diş macunu, çiğnenmiş ekmek, et koymak gibi enfeksiyon riski yaratabilecek ve çözüm sunmayacak alternatiflerin uygulanmamış olması oldukça mühim.

    Op. Dr. Ali Cemal Yılmaz
    Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı

    www.alicemalyilmaz.com
    Instagram: @dralicemalyilmaz
    Facebook: @alicemalyilmazz
    Op. Dr. Ali Cemal Yılmaz - YouTube

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler