KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Yatak odasında gül bulundurmanın mucizesine inanamayacaksınız

    Düzenli gece uykusunun hafıza üzerinde olumlu etkiler yaptığı bilinen bir gerçektir.

    Ancak bilim insanlarının desteklediği başka bir etken de uyurken gece yatak odanızda gül bulundurmanız.

    Gül kokusunun hafızayı güçlendirdiği, öğrenilen bilgilerin belleğe yerleştirilmesine de olumlu etki yaptığı ortaya çıktı.

    iStock-469181865

    Uzmanlar kısa süreli gül koklamanın bile belleğimize faydası olduğunu ve unutkanlığı önlediğini belirtiyor. Bu konuda Alman bilim adamlarının yaptığı bir araştırmada, öğrencilerden ters çevrilen hafıza kartlarını eşleştirmeleri istendi. Öğrencilerin bazıları, bu oyunu gül kokulu bir odada oynadılar.

    Ardından bu gruptaki öğrencilerin uyuduğu odalara da gül kokusu konuldu. Bir sonraki gün, odalarında gül kokusu ile uyuyan öğrencilerin, kartların yerini çok daha iyi hatırladıkları gözlendi.
    Ancak uzmanlara göre hafıza sorununu gidermek için düzenli spor, düzenli beslenme, vitamin ve mineral takviyeleri, sigara alkol gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durmak, düzenli uyku gibi çok sayıda etken de var.

    Yattığınız odada gül bulundurun

    Uzmanlar, bilimsel araştırmadan yola çıkarak, unutkanlık sorunu olanların ya da hafızasını daha güçlü hale getirmek isteyenlerin yatak odalarında bir vazo gül bulundurmalarını tavsiye ediyor. Gül kokulu bir ortamda uyumak veya sabah uyandığınızda gül suyu ile ferahlamak unutkanlığı yenmenizi sağlıyor.

    Gül ve gül suyunun faydaları

    Yıllar boyunca pek çok amaç için kullanılan gül suyunun faydaları azımsanamayacak kadar fazla. Cilt temizliği için durulama ardından tonik yerine sıkça kullanılan doğal gül suyu, yaralara ve aşırı sıcak ve soğuk çatlamış el, ayak, dudak ve cilt içinde etkili olabiliyor. Gül bitkisinin tedavi edici doğal yapısından dolayı antiseptik ve yatıştırıcı özellikleri de vardır. Bu nedenle cilt ve saç bakım ürünlerinde sıkça kullanılır.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler