YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Yemeyi sevdiğimiz bu yiyecekler bizi zehirliyor

    Her gün severek tükettiğimiz domatesin bizi zehirleme ihtimali olduğunu düşünmüş müydünüz?

    Domates

    domates

    Olgunlaşmamış domates yüksek miktarda solanin ve alkaloid içerir. Solanin denen madde aynı zamanda kansorojen bir zehir türüdür. Solanin maddesi sadece domateste değil, olgunlaşmamış patlıcan ve patateste de bulunur. Tüketildiğinde ise bulantı, ishal ve kusmaya neden olur. Her ihtimale karşı olgunlaşmış domatesin ve patlıcanın saplarını tüketmeyin.

    Acı badem

    badem

    İki farklı badem ağacı türü vardır. Tatlı bademler zehirsiz ve son derece lezzetlidir. Acı badem ise ölümcül bir zehir olan siyanür ile doludur. ABD'de işlenmemiş ham acı badem satın almak yasa dışıdır. Siz siz olun güvendiğiniz yerlerin dışından badem almaya kalkmayın.

    Muskat

    muskat

    Turta, kahve ya da et yemeklerine oldukça yakışan bir baharat türüdür muskat. Üstelik kas ve diş ağrılarına da iyi geldiği söylenmektedir. Muskatın aşırı tüketiminin nadir de olsa halüsinasyona sebep olduğu söylenir.

    Mantarlar

    mantar

    Mantar konusu hakikaten çok önemli. Birden fazla çeşidi var ve birçoğumuz mantar konusunda yeterli bilgiye sahip değiliz. Zehirli mantarlar; orellanin, gyromitrin ve alfa amanitin gibi toksinleri içerir. Bu toksinlerin vücuda girdikten sonra öldürme etkisi vardır. Yabani mantarları hiçbir şekilde yemeye kalkışmayın!

    Elma tohumları, vişne ve kayısı çekirdekleri

    elma

    Bu meyvelerin çekirdekleri yiyerek vücudunuza toksik alabilirsiniz. Bahsettiğimiz tohumlar amigdalin isimli bir madde içerir. Özellikle bu tohumlar çiğnendiğinde amigdalin hidrojen siyanür pşur ve bu madde son derece zehirlidir. Bahsettiğimiz durum yutulan bir iki tohum için geçerli değildir. Zehirlenmek için muhtemelen kasıtlı olarak bir bardak kadar tüketmelisiniz.

    Hint yağı çekirdeği

    hint yağı

    Hint yağı çekirdeği aşırı derecede zehirlidir. Bir adet hint yağı çekirdeği çocuğu öldürebilir. Çekirdekler, siyanürden çok daha toksik olan risin içerir.

    Kaynak

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler