YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Yeşil Çayın Hiç Bilmediğiniz 7 Mucizevi Faydası

    Yeşil çay saymakla bitmeyecek sayısız yararıyla hem sağlığımıza hem de damak lezzetimize katkı yapan şahane bir içecek. Peki bu sayısız yararından 9 tanesini biliyor muydunuz?

    Mynet Yemek Facebook Sayfasını Beğen

    1- Sağlıklı dişler, mutlu gülüşler

    Japon bilimadamlarının araştırmasına göre yeşil çay, diş ve diş eti bakterilerinin oluşturduğu çürümeye karşı etkin koruma sağlıyor, ayrıca ağız kokusunun giderilmesinde de yardımcı oluyor.

    2- Parlak ve sağlıklı bir cilt

    Güneşten kaynaklı ultraviyole ışınlarına karşı koruma sağlayan yeşil çay, cildinin temiz ve bebeksi bir görünüm almasını isteyenler için harika bir araç olduğu gibi, deri kanserinin tedavisinde bile etkili olabildiği tespit edilmiş.

    3- Kalbinizin en iyi dostu

    Yeşil çay elbette tek başına kalp krizlerini önlemiyor ama yapılan bir araştırma, yeşil çayı düzenli olarak kullananların, kullanmayanlara göre çok daha sağlıklı bir kalp ve damar yapısı olduğunu ortaya koymuş. Ayrıca yeşil çay, kolesterolün düşürülmesi ve tansiyonun ayarlanmasında da yardımcı.

    4- Romatizmaya son

    Amerika'da yapılan araştırmalar, yeşil çayın içindeki antioksidan maddelerin el ve ayak romatizmal ağrılarına iyi geldiğini ortaya koymuş. Yeşil çay içerek parmağınızı bile kıpırdatmadan parmaklarınızı oynatabilirsiniz.

    5- Gözünüzü açın

    Yeşil çayın içindeki antioksidanlar o kadar etkili ki, gözünüze kadar girebiliyor. Yapılan araştırmalar sonucu, yeşil çayın göze bağlı glukom yani göz tansiyonuna iyi geldiğini ortaya koymuş.

    6- Beyin bedava

    Yeşil çay üzerindeki araştırmalar, yeşil çaydaki antioksidanların Alzheimer hastalığının ilerlemesini engellemede de etkili olduğunu ortaya çıkarmış. Bununla birlikte beyinsel aktiviteleri arttırıyor, daha keskin ve kurnaz bir akla sahip olmamıza yardımcı oluyor.

    7- Mışıl mışıl uyuyun

    Yeşil çaydaki antioksidanların, uyku esnasında solunum durması rahatsızlığı olan uyku apnesinin çözümünde oldukça etkili olduğu keşfedilmiş.


    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler