YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Yıllardır hata yapmışız! Makarna süzgecinin doğru kullanımı bakın nasılmış

    Bir makarna süzgeci ne kadar yanlış kullanılabilir ki! dediğinizi duyuyoruz :) Biz de bu soruyu sorduk kendimize... Ancak gerçekten de kullanım hatası yapıyormuşuz. Öğrendikten sonra aydınlandık ve dedik ki kendimize: "Vay be... öğreneceğimiz daha ne çok şey var."

    Makarnayı nasıl süzeriz hanımlar, beyler? Önce makarnayı haşlar daha sonra süzgecin içine gelişigüzel makarnayı aktarır ve suyun yavaş yavaş süzülmesini bekleriz değil mi? Baktığımızda makarnayı süzmek bu kadar basittir bizler için. Ancak internet ortamı öyle bir şey ki doğru kullanıldığında her gün yeni bir şey öğrenmek mümkün.

    makarna

    İnternette yayılan bu görüntüler bize yıllardır makarnayı yanlış süzdüğümüzü gösterdi. Aslında yapmamız gereken şey makarnayı suyuyla birlikte süzgecin içine dökmek yerine, süzgeç ile tencerenin ağzını kapatıp suyu boşaltmamızmış.

    makarna 2

    Bu bilgiyi öğrenince bizde bir aydınlanma oldu ki sormayın :) Evet, dahice bir yöntemmiş dedik. Fotoğrafları görünce işin aslında ne kadar da kolay olduğunu gördük. Hem kolay hem de zamandan tasarruf sağlayan bir yöntem.

    makarna3

    Bu yönteme alışkın olmadığınız için size biraz zor gelebilir. Hatta fotoğrafta da görüldüğü gibi küçük bir hatada elinizi yakmanız mümkün. Biz size yeni bir bilgi sunmak istedik. Keyfiniz nasıl isterse o şekilde süzmeye devam edin sevgili okurlarımız.

    makarna4

    Lezzetli bir makarna pişirmenin püf noktaları

    Küçük tencere kullanmayın

    tencere

    Her bir makarna tanesinin eşit şekilde pişmesini istiyorsanız büyük bir tencere kullanmalısınız. Makarnayı büyük tencerede pişirmek yemeğinizin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

    Makarna suyuna tuz atmayı unutmayın

    tuz

    Makarnaların birbirine yapışmasını önlemek için kaynayan suya makarnayı dökmeden önce bir miktar tuz atın. Tuz miktarını kontrollü bir şekilde ayarladıysanız sonradan tuz eklemenize de gerek kalmayacaktır.

    Zeytinyağı eklemekten kaçının

    iStock-875854080

    Makarnaların birbirine yapışmasını engellemek için zeytinyağı kullanmaya kalkmayın. Doğru bir yöntem değildir. Bunun yerine bahsettiğimiz tuz yöntemini uygulayabilirsiniz. Böylelikle kaliteli bir yağı çöpe dökmek zorunda kalmayacaksınız.


    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler