KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Yok artık: Deprem olacağını tahmin eden 'kahin gibi' Twitter kullanıcıları

    Dün Ege Denizi'nde Karaburun açıklarında 6,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, İzmir’in yanı sıra aralarında İstanbul’un da bulunduğu birçok batı ilinde hissedildi. Neyse ki sarsıntıda can kaybı yaşanmadı.

    Yürekler ağıza geldi

    Sarsıntı İzmir, İstanbul, Çanakkale, Tekirdağ, Kütahya, Manisa, Aydın, Balıkesir, Bursa, Yalova, Edirne, Kırklareli ve Eskişehir'de hissedildi. Büyük panik yaşayan vatandaşlar kendilerini sokağa attılar. Deprem nedeniyle telefon hatlarında kısa süreli aksamalar yaşandı.

    Kimileri ise deprem olacağını önceden sezdi

    tretr

    melda

    Melda Onur'un depremden saatlar önce attığı bu tweet kullanıcıları hayrete düşürdü.

    Melda Onur yılanlar konusunda haklıydı

    erferer

    Sürüngenlerin, suda ve karada yaşayan yüzergezerlerin veya balıkların, büyük bir deprem öncesinde garip davranışlar sergilediği bilgisi birçok ülkede yaygın biçimde dile getiriliyor. Örneğin, 1975 yılında Çin'in Haicheng kentinde meydana gelen depremden yaklaşık bir ay önce, yılanların topluca yuvalarından çıkmaya başladığı görülmüştü.

    Hatta depremin şiddetini bile önceden bilenler vardı

    Corleone105 isimli kullanıcının depremden bir gün önce attığı tweetleriyle depremin şiddetini tahmin ettiği iddia edildi. Ancak kullanıcı deprem hakkında düzenli aralıklarla tweet atması sebebiyle eleştirildi ve hesabını kapattı.

    Peki artçı sarsıntılar gelecek mi?

    Deprem uzmanı Prof.Dr. Övgün Ahmet Ercan, İzmir'de korku yaratan 6.2 büyüklüğündeki 16 saniye süren sarsıntının uyarıcı bir deprem olduğunu söyledi. Prof.Dr. Ercan, bölgede henüz boşalmamış bir enerji olduğunu, 5.1 büyüklüğüne varan artçıların 15 gün boyunca sürebileceğini bildirdi.

    Olası ihtimallere karşı önlem almakta fayda var."Deprem çantası nasıl hazırlanır?" diyenler için;


    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler