YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Yüksek tansiyona deva 5 yiyecek

    Yüksek tansiyon hastalarının gönül rahatlığıyla tüketebileceği 5 yiyecek sıraladık. Buyursunlar...

    1 Yulaf ezmesi

    iStock-868360008

    Yulaf ezmesinin kalp için yararlı olduğu uzun zamandır bilinmektedir. Peki yüksek tansiyonu düşürmeye yaradığını biliyor muydunuz? Yulaf; içerdiği yüksek lif, düşük sodyum ve az yağlı olması nedeniyle kan basıncının düşmesine yardımcı olur.

    2 Muz

    iStock-696544568

    Muz içerdiği C ve B6 vitaminleriyle sağlığa oldukça faydalı bir besin kaynağıdır. Ayrıca içerdiği karbonhidratlar, lif, protein ve magnezyum açısından da oldukça zengin olan muzun kalbe asıl iyi gelen maddesi potasyumdur.

    Potasyum tuzun sağlığa olan olumsuz etkilerini azaltarak, kan basıncını düşürmeye yardımcı olur. Tuz vücutta suyu tutar ve böbrekler bu suyu dışarı atamadığında kan basıncımız artmaya başlar, yani tansiyon yükselir. Bunu dengeleyecek olan besin ise kesinlikle muzdur.

    3 Patates

    iStock-619756376

    Eğer muz yemem derseniz hiç üzülmeyin, en az muz kadar potasyum zengini olan patatesten yararlanabilirsiniz. Bir patateste yaklaşık 897 mg. potasyum vardır ve bu alınması gereken potasyumun dörtte biri eder. Ama tabi patatesi bol yağda kızarmış, tuzlu olarak tüketmemeniz gerekir :)

    4 Bitter Çikolata

    iStock-621711724

    Bitter çikolatanın kalbe olan faydaları saya saya bitmez. % 70-80’i kakao olan 100 gr. bitter çikolatanın içerisinde yüksek oranda lif, magnezyum, demir, bakır, fosfor, çinko ve potasyum bulunmaktadır.

    Yapılan araştırmalar, bitter çikolatanın kan akışını düzenlediğini ve kan basıncını azalttığını gösteriyor. 2015’te yapılan bir araştırmaya göre, günde 100 gr. bitter çikolata yemek kalp ve damar hastalıkları riskini azaltıyor.

    5 Kırmızı Meyveler

    iStock-493224743

    Yaban mersini, çilek, ahududu, böğürtlen... Kırmızı olan meyvelerin her biri polifenol, antisiyonin, mikrobesinler ve lif kaynaklarıdır.

    Uzun zamandan beri lifin kan basıncını azaltan etkisi bilinmesine rağmen, kırmızı meyvelerin içerdiği lifler sayesinde kan basıncını aynı şekilde azalttığı son yıllarda kanıtlanmıştır.

    iStock-511606358

    Şimdi kalbinize faydalı olan, son derece sağlıklı bir öğün hazırlayın! Kırmızı meyve, muz ve bitter çikolatalı bir yulaf ezmesi yemek kalbinize iyi gelecektir :)


    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler