HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yunanistan'dan skandal karar! Darbecilere iltica hakkı verildi

Yunanistan'da Danıştay, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ülkeye kaçan darbecilere iltica hakkı verilmesine hükmetti. AB Bakanı Ömer Çelik de Yunanistan Danıştayı’nın ülkedeki darbecilere iltica hakkı verilmesine hükmetmiş olmasına Twitter üzerinden tepki gösterdi.

Yunanistan'dan skandal karar! Darbecilere iltica hakkı verildi

Danıştay Genel Kurulunda, Yunanistan Hükümeti'nin, İltica Dairesi tarafından darbeci askerlerden Süleyman Özkaynakçı'ya verilen sığınma hakkının iptaline yönelik itirazı değerlendirildi.

Bugün toplanan Danıştay hakimlerinin, hükümetin karara yönelik itirazını reddederek, darbecilere iltica hakkı verilmesine onay verdiği belirtildi.

Özkaynakçı için verilen kararın emsal teşkil etmesi sebebiyle, diğer darbeci askerler için de iltica hakkı verilmesi onaylanmış oldu.

TÜRKİYE'DEN SERT TEPKİ

AB Bakanı Ömer Çelik Yunanistan Danıştayı’nın ülkedeki darbecilere iltica hakkı verilmesine hükmetmiş olmasına Twitter üzerinden tepki gösterdi.

Ömer Çelik Twitter hesabı üzerinden şu açıklamalarda bulundu:

Yunanistan'da Danıştay, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ülkeye kaçan darbecilere iltica hakkı verilmesine hükmetmiş. Bir ülke için olabilecek en utanç verici karar. AB Üyesi Yunanistan’ın hukuk sistemi, Türkiye’de demokrasiyi ortadan kaldırmaya yönelik darbe girişiminde bulunan teröristleri himaye etme kararı almıştır.

Demokrasiye karşı teröristleri himaye eden bu hukuksuz hukuk anlayışının geldiği nokta vahimdir. Kuşkusuz Türkiye’ye karşı da Türkiye düşmanlarının yanında yer almıştır bu zihniyet.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler