KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Yüz yapınızı inceltecek estetik: Bişektomi

    Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Türker Özyiğit, yüz hatlarını daha da keskinleştiren bişektomi estetiği hakkında önemi açıklamalarda bulundu.

    Yanaklarda bulunan yağların alınarak yüz hatlarının daha da keskinleştirilmesi işlemine bişektomi adı verilmektedir. Son yıllarda yuvarlak hatların yerine daha keskin hatların tercih edilmesi ile beraber bişektomi operasyonlarına başvuranların sayısı artmaktadır. Özellikle Hollywood yıldızlarının tercih ettiği bir yöntem olan bişkektominin öncüsü Angelina Jolie olarak biliniyor. Her ne kadar çocuklarda ergenliğe kadar elma yanak olarak tabir edilen dolgun ve yuvarlak hatlı yanaklar çok sevilse de ergenlik sonrasında bu görünüm çekici olmaktan uzaklasiyor. Bu nedenle bişektomi operasyonları hastaların aynı zamanda özgüvenlerini de yerine getiren bir ameliyat oluyor.

    Yanak İnceltme Ameliyatı

    Yüzün her iki tarafında da bichat adı verilen yağ torbaları bulunmaktadır. Elma yanaklı olarak tabir edilen kişilerde bu yağ yastıkları aşırı geliştiği için yüze yuvarlak bir hat kazandırmaktadır. Zayıf insanlarda dahi bazen elma yanak görünümünün olmasının sebebi bichat hacminin vücudun ağırlığı ile doğru orantılı olmamasından kaynaklanmaktadır. Bu nedenle zayıf insanlarda bile dolgun yanak görülebilmektedir. Bu problemin ortadan kaldırılması için de bişektomi operasyonu gerçekleştirilmektedir. Bişektomi operasyonu ile yüzde gözle görülür bir değişiklik elde etmek mümkündür.

    Ameliyat ve Sonrası

    Bişektomi ameliyatı lokal anestezi altında gerçekleştirilmektedir. Operasyon ağız içerisinde yaklaşık olarak bir santimetrelik kesi açılarak yapılır ve bu kesi içerisinde bichat keseleri alınır. Bişektomi ameliyatı yaklaşık olarak 45 - 60 dakika arasında değişmektedir. Operasyon ağız içerisinden yapıldığı için dışarıdan herhangi bir operasyon izi olmamaktadır. Operasyon sonrasında hastalar aynı gün içerisinde taburcu edilmektedir. Hastaların müdahaleden sonraki ilk bir haftada ağız içi temizliğine özen göstermesi, düzenli olarak gargara yapması ve dişlerini fırçalaması gerekir.

    Hastaların operasyon sonraları yemek yerken dikkat etmeleri gerekmektedir. Ayrıca sert çiğneme hareketlerinden kaçınmaları ve yumuşak gıdalar ile beslenmeleri önerilmektedir. Çalışanlar ise operasyondan birkaç gün sonra iş hayatlarına devam edebilir. Genellikle bişektomi operasyonunun etkisi kalıcıdır ve operasyondan sonra bölgede tekrar yağ birikmesi meydana gelmemektir.

    **Op. Dr. Türker Özyiğit
    Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
    www.turkerozyigit.com
    https://www.instagram.com/opdrturkerozyigit
    https://www.facebook.com/op.dr.turkerozyigit/

    **

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler