KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Yüzün birdenbire çökmesi ne anlama geliyor?

    Aynaya bakıp da yüzünüzün birdenbire çöktüğünü mü düşünüyorsunuz? Olabilir, aniden aşırı bir kilo kaybına uğramışsanız bu olasıdır. Ama çoğu zaman karşılaştığımız durum yüzün aniden çökmediği, yavaş yavaş zaman içinde değişime uğradığıdır.

    Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. Ahmet Sönmez, zamanın etkilerine yenik düşen yüz hatlarımızdaki çökük ifadenin nasıl önüne geçeceğimiz hakkında oldukça yararlı bilgilerde bulundu.

    OLDUKÇA FARKLI YAŞLANMA KALIPLARI VAR!

    Yıllardır hastalarda karşılaşılan yaşlanma eğilimleri gözden geçirildiğinde elde edilen sonuç; çok değişik yaşlanma kalıpları var! Bu tamamen genlerimizle ve günlük alışkanlıklarımızın karışımı olarak ortaya çıkıyor.

    Kimi göz kapaklarından, kimi göz çevresinden, kimi yanaklardan, kimi de boyundan daha fazla şikayetçi. Ama altta yatan ortak nokta zamanla tüm bu dokuların yer çekimine yenik düştüğü.

    ÇARE BOTOKS

    Alında ortaya çıkan enine çizgiler aslında tamamen kaşları kaldırma mimiği ile ilgili. Bazı kişiler kaş mimiklerini normal konuşma esnasında çok kullanır. Bu kişilerde alında enine çizgile çok erken yaşta oluşabilir. Çaresi düzenli botoks yaptırmaktır.

    Botoks etkisinde mimikler daha az kullanılacak hatta bu alışkanlık yerleşirse giderek botoks ihtiyacı azalacaktır. Bazen de alın derisi yağlı ve kalındır. Bu tür cilt yapısında kırışıklıklar çok çabuk oturabilir. Özellikle erkeklerde görülen bu durumda eğer çizgiler çok derinse dolgu ile tedavi gündeme gelebilir.

    Yaşla birlikte yanak derisi eski gergin kıvamını kaybeder. Aşağı doğru yanaklar sarkar. Bu sarkma nedeniyle dudak kenarlarındaki oluklar belirginleşir. Bu da yorgun bir ifade yaratır. Bu yorgun ifadeyi gidermenin en iyi yolu yer çekiminin etkisini tersine çevirmek, yani sarkan dokuları ait oldukları alana iade etmektir.

    Bu orta yüz germe ameliyatıyla, ya da duruma göre tam bir yüz germe ameliyatıyla yapılabilir. Ama henüz başlangıç aşamasında ve hastanın yaşı da daha genç ise uzun yıllar dolgu yöntemleri ile de oldukça tatmin edici sonuçlar elde edilebilir.

    YAŞI EN ÇOK BELLİ EDEN BÖLGELERDEN BİRİ: DUDAK ÇEVRESİ

    Dudak çevresi yaşı en çok belli eden bölgelerden birisidir. Burun tabanıyla dudak kıvrımı arası mesafe yaşla artar. Aynı zamanda üst dudaklar içe doğru kıvrılır, hacim kaybeder ve incelir. Üst ve alt dudak çevresinde ince çizgiler ortaya çıkar, deride yıpranmış bir görünüm vardır. Farklı kişilerde farklı sıkıntılar ön planda olabilir.

    Eğer üst dudak mesafeniz uzamışsa en etkili yöntem burun tabanına yapılacak bir kesi ile burada kısaltma işlemi yapılmasıdır. Bu hem nispeten basit bir yöntemdir, hem de eş zamanlı olarak üst dudağın kalınlaşmasına ve şekillenmesine neden olur.

    NEM AŞILARI ETKİSİ

    Bu nedenle de “dudak lifting” de denen bu işlem son yıllarda giderek sıklaşmaktadır. Dudak çevresindeki çizgiler ve yıpranmışlık için benim en iyi çarem botoks ve deriyi nemlendirecek türden “nem aşılarıyla” bu bölgeyi yenilemektir. Bu ikili tedavi sonucunda oldukça iyi etkiler ortaya çıkar.

    YÜZ VE BOYUN BİRLİKTE ELE ALINMALI

    Son olarak bahsedilmesi gereken bölüm ise boyun. İlk bilinmesi gereken, yüz ve boyun birlikte ele alınması gerçeğidir. Bir bölgeye müdahale edip diğerini bırakırsanız bu sefer arada bariz bir fark olur ve daha çok göze batar.

    O yüzden klasik bir yüz germe işleminde ben her zaman az veya çok boyun bölgesine de dokunmak lazım. Boyun, vücuttaki en hareketli bölgelerden birisi olduğu için gevşemeye çok elverişlidir ama yine de etkin bir germe sağlayacak 2-3 ayrı teknik vardır.

    Dr. Ahmet Sönmez
    Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı

    www.drahmetsonmez.com
    Facebook: @drahmetsonmezplastikcerrahi
    Instagram: @drahmetsonmez
    YouTube: Dr. Ahmet Sönmez

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler