KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Yüzünüzdeki izlerden korkmayın! Yara izleri bakın nasıl gideriliyor?

    Yara izi, hele de yüz gibi görünür bir bölgede oluşacak bir yara izi tabii ki sizi endişelendirebilir. Bu tamamen doğaldır.

    Yüz bölgesi estetik operasyonlarında oluşacak olan yara izlerinin hangi bölgelerde olduğuna ve nasıl iyileştiklerine dair Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. Ahmet Sönmez, tüm bilinmeyenleri bizler için paylaştı.

    ÖNCE GÖZLER

    Önce gözlerden başlamak gerekir. Üst göz kapağı estetiğinde yara izi üst göz kapağının kıvrımında yerleştirilir. Bu sayede gözünüz açıkken bu iz göz kapağının katlantısına oturur ve gözükmez. Ancak gözünüzü kapattığınız zaman karşınızdaki kişiye iz görünür hale gelir (gözünüz kapalıyken siz zaten kendi izinizi göremezsiniz).

    Alt göz kapağı estetiği için kullanılan iz alt kapaktaki kirpiklerin hemen altındadır. Normalde bu iz kirpiklerin gölgesinde kalsın ve kamufle olsun diye bu şekilde yerleştirilir. Her iki göz kapağı için de 3-4 aylık iyileşme döneminden sonra bu izler hasta için problem teşkil etmez ve unutulur gider.

    ŞİMDİ KAŞ ASMA OPERASYONLARI REVAÇTA

    Alın germe ameliyatı için eskiden bir kulaktan bir kulağa uzanan, ya da alında saçlı derinin başladığı bölge boyunca yapılan kesiler kullanılırdı. Şimdi daha ziyade sadece alın ve kaşların yan tarafını germe amaçlı (çünkü en çok yer çekimi etkisi buralarda belirgin) saçlı deri içinde 2-3 cm’lik kesilerle kaş asma türü ameliyatlar yapılıyor.

    Eğer nadir hastada alına bir bütün olarak müdahale gerekiyorsa yine 1-2 cm’lik birkaç kesile yapılabilen endoskopik yöntemler var. Hatta bu bölgede botoks enjeksiyonları düzenli devam edildiği takdirde çok iyi sonuçlar veriyor. Ameliyat ihtiyacı eskisine göre çok azaldı.

    YÜZ GERME OPERASYONU KONUSUNDA ORTAK BİR FİKİR YOK MU?

    Yüz germe ameliyatları ise tam bir tartışma konusu. Tartışma sadece hastalar ve plastik cerrahlar arasında değil. Plastik cerrahların da kendi arasında sıkça tartıştığı bir konu. Klasik bir yüz germe ameliyatı şakak bölgesinde saçlı deriden başlar, kulağın önünden aşağı kulak memesi hizasına kadar gelir.

    Buradan arkaya doğru döner ve kulak arkasından ense kısmına doğru yine saçlı derinin içine girerek sonlanır. Böyle bir kesi bize kaşları, kısmen göz altını, yanakları ve boynu tamamen germe imkanı sağlar. Bu kesi bazı plastik cerrahlar tarafından uzun bulunur ve daha kısa iz ile yüz germe ameliyatı yapılması tavsiye edilir.

    KLASİK YÖNTEMİN ÜSTÜNLÜĞÜ TARTIŞILMAZ

    Bana göre klasik yöntemin üstünlüğü tartışılmaz. Çünkü bu yöntem cerraha ameliyatı yapmak için en uygun açıyı ve görselliği verir. Diğer yöntemdeki kısa iz ile görüşünüz ne olursa olsun sınırlıdır. Eğer ameliyatın sonucu iyi olur ve izler uzun olmasına rağmen uygun şekilde dikilirse ameliyat sonrası dönemde hastalar bundan rahatsızlık duymaz. Sonuçta tüm yüz germe ameliyatında kulağın önünde kalan 4-5 cm’lik bir iz görünür bir alanda bırakılır.

    Geri kalan tüm izler ya saç içinde (ki ancak kuaförünüz görebilir), ya da kulağın arka katlantısındadır. Kaldı ki izi kısaltmak için önerilen alternatif yöntemlerin de tamamında bu kulak önündeki iz mevcuttur. Yani en görünür alandaki bu izi ortadan kaldıramadıktan sonra görünmez alandan birkaç cm daha kısa iz bırakmak uğruna ameliyatın etkinliğinin azaltılması pek mantıklı sayılmaz.

    BOYUN GERME İŞLEMİ

    Son olarak boyunla ilgili de; klasik yüz germe yöntemi ile boyun bölgesi pek çok hastada tedavi edilebilir. Bazen çene altından 4-5 cm’lik ek bir kesiye ihtiyaç olur ki buradan da gıdık bölgesine müdahale yapılır. Sonuçta ehil ellerde bu iz de oldukça iyi iyileşir ve hastalara sorun yaratmaz.

    Dr. Ahmet Sönmez
    Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı

    www.drahmetsonmez.com
    Facebook: @drahmetsonmezplastikcerrahi
    Instagram: @drahmetsonmez
    YouTube: Dr. Ahmet Sönmez

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler