KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Zamandan ve paradan tasarruf: Pratik fön nasıl çekilir?

    Zamandan ve paradan tasarruf etmek isteyenlere, evde fön çekmek isteyenlere pratik fikirler

    Kabarık saçlar her zaman düşmanımız olmuştur. Özellikle saçımız çok işlem gördüyse şekillendirmek aşırı zor oluyor. Sürekli kuaföre gidip saç şekillendirmek ise aşırı masraflı bir hale dönüşebiliyor. Bu yüzden evde fön çekmek isteyenlere pratik fikirler önermeye karar verdik!

    Saçınız temiz olsun
    Fön çekerken kesinlikle saçınızın temiz olması gerekiyor. Şampuan ve kremle saçınızı yıkamak oldukça kolaylık sağlayacaktır. Fön çekilecek saça kesinlikle soğuk su uygulanmamalı! Ilık su ile yıkamak en doğrusu.

    Kurutmaya saç köklerinden başlamalısın
    Saçlarınızını fön çekmeye başlamadan önce saç köklerinden başlayarak kurutmalısın. Hafif masaj yaparak kurutursan daha iyi bir sonuç elde edersin.

    fon-

    Doğru saç fırçasını seç
    Saçının kısa ve uzun oluşu fırçanın ince ya da kalın oluşuyla doğru orantılıdır. Eğer ince telli ve uzun saçlıysan aralıklı dişleri olan fırçayı, kalın telliyse de sık dişli bir fırçayı kullanmak daha yardımcı olacaktır.

    Tercih edilecek malzemeler önemli
    Sıcaklık değerini kendiniz ayarlayabileceğiniz ve saçlarınızı yakmayacak özelliklere sahip bir cihaz tercihiniz olsun. Fön işlemlerinden önce saçlarınızı nemlendirmeyi kesinlikle unutmayın.

    fon-2

    Peki fön nasıl çekilir?

    • Banyodan çıktıktan sonra fazla nemi havlu ile alın. Ardından geniş taraklı bir fırçayla tarayın.
    • Sonra saçınızı hiç nem kalmayacak şekilde kurutun. Eğer saçlarınızı kurumadan fön çekerseniz, daha çabuk bozulacağına emin olabilirsiniz.
    • Saçlarınızı yoğunluk bakımına göre tutumlara ayırın. Bu sizin daha rahat fön çekmenize yardımcı olacaktır.
    • Saç fırçanızı saçlarınızın dibine yerleştirip aşağı doğru çekerken fön makinesi ile de fırçayı takip edin.
    • Fön makinesini saçlarınızın uç kısmında daha çok bekletmelisiniz. Saçların en yıpranan yerlerine daha çok özen göstermelisiniz. Ayrıca uç kısımlarında daha çok bekletmek hem daha şekilli hem de daha düz görünmesini sağlayacaktır.
    • Fön işleminiz bittikten sonra fazla elektiriği almak için saç yağı uygulayabilirsiniz. Bu saçınızın daha parlak ve canlı görünmesine de yardımcı olacaktır.


    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler