YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Zamanı geldi: Turunçgil kabuklarını değerlendirmenin 7 farklı yolu

    Turunçgil zamanı gelmişken mandalina, portakal ve limon kabuklarını çöpe atmıyoruz çünkü bu kabuklar aklınıza gelmeyecek birçok çözüm oluyor. Kahve lekesinden tutun da kışın hastalanmamak için C vitamini takviyesi olacak kadar şifalı...

    Kışın en güzel yanı şüphesiz tezgahlara düşürdüğü taze meyve ve sebzeler. Portakal, greyfurt ve mandalinanın kokusu burnumuzda tüttü desek yeridir :) Bu kadar çok sevdiğimiz kış meyvelerinin kabuklarını da değerlendireceğiz artık.

    Alternatif baharat olarak kullanabilirsiniz

    portakal
    Portakal kabuklarını keklere kullanmaya alışkınız ancak sıcak yemeklerde bu kabuğu baharat olarak kullananların sayısı oldukça az. Çorbalara ve tavuk yemeklerine çok yakışan narenciye kabuklarını robottan geçirerek öğütün ve kurumaya bırakın. Sonrasında dilediğiniz

    Aromalı zeytinyağı yapabilirsiniz

    zeytinyağı
    Zeytinyağlıların lezzetini iki katına çıkarmak istiyorsanız bunun için yağınızın içine limon kabukları ekleyin. Bir su bardağı zeytinyağına 2 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi yeterli olacaktır. Rendelemek istemiyorsanız kabukları parçalamadan da ilave edebilirsiniz. Limon kabuklarını ekledikten sonra 2 hafta bekleyin. Sonrasında zeytinyağınızı süzün.

    Hastalıklardan koruyan ev yapımı C vitamini

    Evde üretiyoruz çünkü bu C vitamini canlı enzim içeriyor. Bu da onu piyasadikilere göre çok daha sağlıklı hale getiriyor. Yıkanmış ve organik turunçgillerin kabuklarını soyun ve ince kareler haline getirin. Üzerine ince bir bez koyun ve güneş ışığı alan bir pencerenin önüne bırakın. Kabukları birkaç gün kurumaya bırakın, sonra toz haline getirin ve hava geçirmez bir kapta saklayın.

    Tezgah temizleyicisi yapabilirsiniz

    tezgah
    Derin bir kapta bir şişe beyaz sirke ve portakal kabuklarını karıştırın. Portakal kabuklarının miktarını kendiniz belirleyebilirsiniz. Bu karışımı 2 hafta boyunca ağzı kapalı bir kapta bekletin. İşte doğal bir temizlik ürünü elde ettiniz. Bu karışımla tezgahınızı silebilirsiniz. Dilerseniz portakal kabuklarının yerine limon ya da mandalina kabukları da kullanabilirsiniz.

    Bardaklar için leke çıkartıcı yapabilirsiniz

    fincan
    Kahve ve çay içilen fincanların iç kısmında koyu lekeler kalabilir. Bu da bardağın temiz olmadığı havası yaratır. Lekelerden kurtulmak istiyorsanız kupanın iç kısmını limon kabuğu ile ovun. Ardından üzerine biraz sıcak su ilavesi yapın. Bu şekilde yaklaşık 1 saat boyunca bekletin. Ardından bardağı yıkayın. Lekelerin çıktığını göreceksiniz.

    Potpori

    iStock-498575456

    Evinize taze bir koku katmak için, narenciye kabuklarını kurutun ve daha sonra diğer kurutulmuş otlar, baharatlar ve çiçeklerle harmanlayın. Kurutma işlemini aynı C vitamini tarifinin anlatıldığı gibi kurutun, sonra kurutulmuş diğer malzemelerle karıştırın. Oldu bu iş :)

    Kedilerin bahçenize pislemesini istemiyorsanız;

    kedi

    Bahçenize serpiştireceğiniz narenciye kabukları kedilerin o bölgeye pislemesini engeller. Ama biz yine de onları çoook seviyoruz :)


    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler